Sociaal secretariaat

De service die een sociaal secretariaat levert neemt veel ondernemers heel wat werk uit handen. De prijs voor hun dienstverlening ligt echter niet vast en kan aardig verschillen van bureau tot bureau.

Meer weten?

Opticost - diensten - sociaal secretariaat

Wat doet een sociaal secretariaat?

Een sociaal secretariaat maakt werk van alle sociale administratie, zoals loonbeheer, aangiftes van sociale bijdragen of belastingen. Daarnaast vormen ze ook de rechtstreekse link met de overheid en behartigen ze de sociale zekerheid van zelfstandige ondernemers.

Wat kost een sociaal secretariaat?

Om de correcte kostprijs van een sociaal secretariaat te berekenen, moet je rekening houden met verschillende factoren. Pas na een volledig jaar heb je zicht op het totale kostenplaatje. Naast vaste kosten, zoals opstartkosten en jaarlijkse abonnementskosten worden ook onvoorziene bedragen gefactureerd. Voorbeelden hiervan zijn het uitbetalen van vergoedingen, het aanmaken van Dimona-aangiften en het opmaken en aanleveren van documenten en rapporten.

Ons advies

Wij nemen alle bedragen die je in het voorbije jaar aan het sociaal secretariaat hebt betaald onder de loep en nemen de tijd om alles overzichtelijk weer te geven. Onze analyse geeft je alle troeven in handen om te overleggen over een betere prijs. We leggen deze voor aan jouw huidige sociaal bureau, maar vragen ook een offerte op bij andere secretariaten. Dankzij ons uitgebreide netwerk kunnen we bij verschillende partners een onafhankelijke prijsofferte opvragen. Het goedkoopste secretariaat is daarom niet altijd het beste! Niet enkel de kostprijs telt, ook de kwaliteit van de service is ontzettend belangrijk. Beter een wat duurdere, maar goede service kiezen, dan er de goedkoopste speler uit te pikken die fouten maakt en op lange termijn meer geld kost. Ons advies wordt weergegeven in een overzichtelijk rapport, waarbij we het meest voordelige sociaal secretariaat benoemen, en ook wat jouw effectieve besparing op deze kostenpost zal zijn.