Kantoormateriaal

Kantoorartikelen zijn essentieel voor een efficiënte werking, maar de eindfactuur voor pennen, papier, inkt en tal van andere kleinere kantoorspullen loopt snel op.  Dit uitzoeken kost tijd die jij als zaakvoerder liever investeert in het runnen van het bedrijf zelf.

Opticost neemt deze taak van jou over en zoekt voor jou uit hoeveel je kan besparen op kantoormateriaal.

Meer weten?

Opticost - diensten - kantoor inrichting

Verborgen kosten in een bedrijf?

De kosten die je betaalt voor kantoormateriaal zijn heel vaak verborgen kosten in een bedrijf. Regelmatig wordt printpapier en inkt besteld, paperclips of nietjes, balpennen en markeerstiften. Het gaat meestal over kleinere bedragen, maar op het einde van de rit is het totaal betaalde bedrag vaak torenhoog. Een ideale kostenpost dus om te gaan analyseren en te zien waar en hoeveel je als bedrijf kan bezuinigen.

Onze analyse

Vooraleer we naar de meest voordelige leverancier van kantoormateriaal op zoek gaan, kijken we eerst welke aankopen er zijn binnen jouw bedrijf. Misschien zijn er daar al mogelijkheden om te besparen. Werken jullie al op een duurzame manier in de cloud of wordt er nog heel vaak (en misschien onnodige veel) geprint? Ook dit is een post waar veel kan worden op bespaard. Worden er vaak ad hoc losse spullen aangekocht of bestellen jullie eerder in grotere hoeveelheden om verzendingskosten te vermijden? We analyseren de huidige aankoopstromen en stellen een vrijblijvend advies op om op kantoorkosten te bezuinigen.

Onze vergelijkende studie

In tweede instantie nemen we jouw huidige leveranciers onder de loep. Kunnen we hier extra besparingen in de wacht slepen? Lopen we kortingen mis? We onderhandelen met de huidige leveranciers over betere tarieven en verkoopsvoorwaarden. Daarnaast overlopen we alle leveranciers van kantoormateriaal in ons netwerk en vragen hen om hun meest gunstige prijsofferte. Uiteraard houden we daarbij de kwaliteit die je gewoon bent aan.

Ons rapport

Alle data die we hebben verzameld gieten we in een overzichtelijk rapport. Je kunt meteen zien hoeveel de aankoop van kantoormateriaal je op de dag van vandaag kost, welke leveranciers een meer voordelige offerte aanbieden, of jouw huidige leveranciers eventueel gunstigere voorwaarden kunnen geven en vooral, welk financieel voordeel Opticost jou kan voorschotelen!