Besparen op jouw energie- factuur?

Duurzaam omgaan met energie is veel meer dan een trend. Het is een noodzaak voor veel bedrijven om deze grote kostenpost van dichterbij te bekijken, want het neemt een steeds groter wordende hap uit het bedrijfskapitaal.

Opticost selecteert specifiek voor jouw bedrijf de meest geschikte leveranciers uit de Belgische energiemarkt en zorgt zo voor een serieuze besparing op energiekosten.

Meer weten?

Bezuinigen op energie

Bezuinigen op energie kan op veel verschillende manieren, maar de echte besparing zit in de lagere tarieven die u worden aangerekend. Sinds de energiemarkt is vrijgemaakt kunnen de tarieven die door de verschillende netbeheerders en leveranciers worden gehanteerd namelijk erg uiteenlopen. De energiemarkt evolueert bovendien snel. Veel zaakvoerders vinden niet de nodige tijd om het kluwen te ontwarren en er de best passende energieleverancier uit te kiezen. Ondertussen gaat wel veel van jouw inkomsten verloren…

Onze analyse

We gaan na wat jouw wensen en noden zijn op vlak van energie. Het spreekt voor zich dat bepaalde sectoren meer energie vragen en ook binnen het bedrijf zelf kunnen er van afdeling tot afdeling verschillen optreden. Een productieafdeling heeft wellicht meer energie nodig dan de administratieve dienst van de onderneming.

Ook gaan we de bedrijfsprocessen van nabij bekijken. Misschien kan door een eenvoudige aanpassing van het gebouw extra bespaard worden. We onderwerpen elke ruimte aan een energie-audit en stellen een vrijblijvend advies op rond het besparen van energie op vlak van apparaten, verlichting, koeling, isolatie,…

Grondige benchmarking en selectie

Op basis van deze gegevens selecteren we de energieleveranciers die het best aansluiten op de noden van jouw onderneming en vragen hen om ons hun meest voordelige offerte te bezorgen. Ook de voorwaarden en tarieven van jouw huidige leverancier nemen we onder de loep. Kloppen alle facturen en zijn ze voldoende duidelijk en transparant? Wordt de energie aangeleverd onder de meest gunstige voorwaarden?

Gefundeerd advies

Na de onafhankelijke screening van de meest interessante spelers op de markt, stellen we een persoonlijk rapport op met een shortlist van best passende energieleveranciers met hun bijhorende offerte, een vrijblijvend advies rond het duurzamer omgaan met energie en tenslotte ook het totaalbedrag dat jouw bedrijf kan besparen op energiekosten door van energieleverancier te veranderen.