Tijd voor koffie

Een lekker kopje koffie of thee om de dag mee te starten… Geen enkele bedrijfsleider zal ontkennen dat een kwalitatieve catering voor een positieve vibe zorgt bij het personeel. Maar tegelijk betekent het ook een grote hap uit het bedrijfsbudget.

Opticost helpt je bij het bezuinigen op koffie en thee, zonder daarbij aan kwaliteit in te boeten.

Meer weten?

Opticost - diensten - catering

Bezuinigen zonder inboeten op kwaliteit

Wanneer je als zaakvoerder de maandelijkse rekening voorgeschoteld krijgt van het aantal gedronken kopjes koffie en thee in jouw bedrijf, dan is het steevast even schrikken. Maar tegelijk besef je ook dat het aanbieden van een basiscatering essentieel is voor de sfeer op de werkvloer. Uiteraard zou je alle medewerkers kunnen laten betalen voor elke kop koffie of mok thee die ze voor zichzelf of een collega uitschenken, maar er zijn veel andere manieren om te bezuinigen, zonder daarbij goedkope, maar smakeloze koffie te presenteren of het personeel om centen te vragen.

Onze analyse

Wij nemen de tijd om de catering binnen jouw bedrijf in kaart te brengen. Op welke afdelingen wordt koffie of thee gedronken? Hoeveel personeelsleden zijn er en wordt er ook een drankje aangeboden aan klanten of leveranciers? Welke machines zijn er op de dag van vandaag in het bedrijf aanwezig, zijn er voldoende en werken ze efficiënt?

Op basis van deze analyse en de noden of wensen die er zijn binnen jouw onderneming, gaan we voor jou op zoek naar de geknipte leverancier. We nemen hierbij ook de ‘randproducten’, zoals suiker, melk en koekjes mee. Ook het onderhoud van de toestellen wordt bekeken. Is het financieel haalbaar en te verantwoorden om dit zelf in handen te houden of besteed je dit beter uit? We polsen bij jouw huidige leverancier naar betere voorwaarden en kijken of het leasen van een koffieapparaat misschien voordeliger is. Daarnaast vragen we een aantal offertes op binnen ons netwerk van kwalitatieve leveranciers.

Ons advies

In een overzichtelijk rapport geven we aan welke leverancier de meest gunstige is en tonen we ook aan welke besparing het voor jou zou opleveren mocht je van leverancier van koffie en thee veranderen.